In onze moderne tijd waarin ook de botenbouw niet gespaard is gebleven als het gaat om seriebouw of massaproduktie, is het goed om u te realiseren dat de Hallberg-Rassy werf reeds bestond in de tijd toen zeilboten nog in hout werden gebouwd en ieder schip uniek was.

Met deze achtergrond hebben wij ons, vanaf het prille begin, gespecialiseerd in het bouwen en ontwikkelen van comfortabele zeilboten geschikt voor langere "zee"reizen.

We zijn trouw gebleven aan het concept van degelijk vakmanschap, solide constructies, doordacht ontwerpen, goed beschermde kuipen, zware motoren, goede zeileigenschappen en veel comfort. Mede hierdoor zijn wij in staat gebleken een reeks van boten te bouwen van een betaalbare kwaliteit.


Daarnaast hebben wij door de jaren ons altijd aangepast aan de veranderende eisen van onze klanten. Bijvoorbeeld de vraag naar betere zeilkwaliteiten. Want vanwege onze sterke positie op de internationale markt zijn we in staat geweest om een samenwerking te realiseren met één van de bekendste ontwerpers van deze tijd - Germán Frers.

Frers is vooral bekend geworden door zijn snelle ontwerpen. Hij is echter afkomstig uit een traditionele botenbouw-familie. Hij kent het verschil tussen wedstrijd- en toerzeilen, en we zijn trots op deze succesvolle samenwerking.

De huidige Hallberg-Rassy zeiljachten bieden u het beste met betrekking tot de zeileigenschappen, comfort en algehele kwaliteit. Mocht u haar nog nooit in het echt hebben gezien, kom dan eens naar een Hallberg-Rassy kijken! Kom aan boord! De kwalitatief hoogwaardige betimmering en de onmiskenbare ambiance stralen een gevoel van ongekende kwaliteit uit. Een sfeer waarin iedereen zich prettig voelt. Kortom een Hallberg-Rassy is een veilige investering - gisteren, vandaag en morgen!