Al sinds 1971 actief in de watersport richtte Paul Hameeteman (24-07-1949) in 1982 Nova Yachting International BV op. Omdat hij reeds een aantal jaren goede contacten onderhield met Hallberg-Rassy Varv AB in Zweden, toendertijd als werknemer van Peek Yachting International BV, was het exclusieve importeurschap voor de Benelux een logisch gevolg.

Nova Yachting International BV is sinds het begin gevestigd te Jachthaven Bruinisse in Bruinisse waar in de begin jaren het kantoor met Jachtmakelaardij De Valk werd gedeeld. 

In de jaren die volgde hebben vele watersporters de weg naar Bruinisse weten te vinden en zijn er vele Hallberg-Rassy's naar grote tevredenheid, zowel in Bruinisse, als ook in Zweden of andere schitterende lokaties in Europa, door Paul Hameeteman afgeleverd.

In 1996 is Marnix Hameeteman toegetreden tot NovaYachting, Marnix startte NovaBrokerage, een makelaardij voor jong gebruikte Hallberg-Rassy jachten. In de jaren erna is er succesvolle verkoop geweest van Fjord motorboten en Maxi zeiljachten.

Sinds 2011 heeft NovaYachting haar intrek genomen aan de Jachthavenweg 71, alwaar een schitterend nieuw pand, met ruime showroom, werkplaats en nautisch getinte gespreksruimten, is gebouwd. Hierdoor voorziet NovaYachting in bijna alle denkbare behoeften van de moderne watersporter.

De veranderingen in de watersportmarkt hebben ervoor gezorgd dat NovaYachting een bredere scoop heeft aangemeten. Door maar liefst 6 verschillende merken te voeren aan zeil- en motorboten zijn de vakkundige medewerkers veel beter in staat om u te adviseren bij uw zoektocht naar de ultieme boot.