januari 08, 2019

 

 

 

 

 

 


De European Yacht of the Year Award en European Powerboat of the Year Award zijn de belangrijkste, meest invloedrijke en meest besproken prijzen in de jachtbouw wereld. Vaak aangeduid als de "Oscar" van onze industrie en bekent bij een groot internationaal publiek van miljoenen liefhebbers, booteigenaren en professionals uit de branche. Op initiatief van het Duitse zeilmagazine YACHT werd deze verkiezing voor het eerst gepresenteerd tijdens BOOT Düsseldorf in 2004. Tegenwoordig vormen de internationaal meest gerespecteerde  watersportjournalisten van 12 watersporttijdschriften uit Europa de vakjury.
 
Wat de European Yacht of the Year Award zo uniek maakt, is de diversiteit en ervaring van de jury en het unieke format. De redacteuren en deskundigen komen vier keer per jaar bij elkaar om de kandidaten te nomineren en alle boten een aantal dagen achter elkaar, onder min of meer gelijke omstandigheden, te testen. Sinds de eerste testdag heeft deze vakjury meer dan 40.000 zeemijlen met elkaar gevaren, op zoek naar de beste boot van het jaar.

Wij zijn trots dat dit jaar de Beneteau Oceanis 46.1, de Beneteau Swift Trawler 47, de Hallberg-Rassy 340 en de Hallberg-Rassy 57 zijn genomineerd en kijken reikhalzend uit naar de bekendmaking op 19 januari 2019.

Vanzelfsprekend tonen wij u tijdens BOOT 2019 graag waarom de vakjury deze 4 modellen heeft genomineerd voor de European Yacht of the Year 2019 award. 

 

 

 

 

 


Terug naar nieuws